een IEMT en een NEI sessie.

 

Hoe werkt Integral Eye Movement Therapy?
Stel, je kampt met het volgende probleem: “Ik voel me onzeker”. 

Met het IEMT-protocol vraag ik je om contact te maken met dat gevoel en er in gedachten een gebeurtenis uit het verleden bij te zoeken.  Je geeft ook een cijfer aan de intensiteit van het gevoel zoals jij het op dat moment voelt. Daarna vraag ik je om op de herinnering te focussen en laat ik je tegelijkertijd bepaalde oogbewegingen maken. Bewust en onbewust gaat je brein door allerlei herinneringen, komen er bijbehorende emoties op en kun je op het punt komen dat je het allereerste moment herinnert van de negatieve ervaring. Door deze tijdreis te maken snapt het brein dat er geen directe koppeling meer is tussen toen en nu. De trigger is weg en daarmee ook de overreacties. Als ik je dan vraag om terug te gaan naar een herinnering dan is de kans groot dat dat een neutraal gevoel oproept.   High Five! 

Een variant om met “Ik voel me onzeker” te werken is door te vragen: “Waar voel je die “Ik die onzeker is?” Intuïtief wijs je bijvoorbeeld je buik aan. Met focus op die plek én met je ogen het bolletje te volgen verdwijnt die “Ik die zich onzeker voelt”.. 

De magie zit erin dat het onbewuste een belangrijke en razendsnelle rol speelt. Het bijzondere is dat je in een carrousel van herinneringen en emoties ronddraait om uiteindelijk te merken dat herinneringen en emoties vervagen, verdwijnen. 

Het basisprincipe van een IEMT sessie is om op de eerste oorzaak van een traumatische ervaring te komen waardoor negatieve imprints en triggers verdwijnen en positieve belevingen versterkt worden. 

http://www.iemt-training.nl

Hoe werkt Neuro Emotional Integration?

Met NEI worden de reacties van het onderbewuste getest via de zogenaamde O-ring spiertest. De cliënt drukt van één hand duim en een vinger tegen elkaar aan in de vorm van een O. Bij elke vraag of uitspraak geeft het onderbewuste een reactie die te voelen is aan de spanning van de O-ring. In mijn geval reageert die sterk als ik zeg: “Ik ben Huub” en zwak als ik zeg: “Ik ben Els”.  Op die manier worden de stappen van het protocol gevolgd om de beperkende emotie te integreren en bijzonder hieraan is dat er aan de emotie een lichaamsorgaan gekoppeld is.

In de praktijk ziet dat er ongeveer als volgt uit: bij de intake kom je met het probleem dat je je onzeker voelt. Ik schrijf dat op en  vraag  je dan om nog 2 of 3 andere dingen te noemen waar je last van hebt, bijvoorbeeld: ‘ik heb vaak koude voeten’ en ‘ik heb een  kort lontje’. Die drie schrijf ik ook op en daarna gaan we met de O-ring spiertest op zoek welke van de drie als eerste behandeld moet worden.

Spiertest geeft aan: ‘het korte lontje’. Ik volg het protocol van in totaal 13 stappen met vragen als:

-Zit er een overtuiging achter?

– Is het een overgenomen emotie of is de emotie van jezelf? 

– Is de emotie ontstaan vóór, tijdens of na je geboorte?

– Is er nu voldoende informatie om te integreren?

-Kan de emotie nu geïntegreerd worden?

Indien Ja dan leg je één hand op het gekoppelde lichaamsorgaan en je andere hand op hart of voorhoofd terwijl je bepaalde affirmaties uitspreekt om de emotie te integreren.

Slotvraag: “Is de emotie geïntegreerd?” Indien dat nog niet het geval is, gaan we verder op zoek. Is het antwoord ‘Ja’ dan kunnen we aan de slag met het tweede probleem dat je aangaf.

Op de vraag wat de  verschillen tussen de twee zijn, zou ik zeggen dat je met IEMT  actiever meedoet met het voelen van je emoties, het zoeken naar  herinneringen en het volgen van het bolletje met je ogen. Met NEI ben je bijna een observator van jezelf hoewel er wel steeds een terugkoppeling is of je dingen herkent. Het zijn twee verschillende benaderingen die hetzelfde doel nastreven. Over beide ben ik enthousiast en zie ik  resultaten.  Bijzonder aan NEI is nog dat je ook andere mensen kunt testen. Een vader is dan bijvoorbeeld de tussenpersoon voor zijn baby.  http://www.neiacademy.nl                                

IEMT demonstratie door de bedenker Andrew T. Austin

Heb je vragen of wil je een afspraak maken:

Contact met Hub
Musschenbroekstraat 66
5621ED Eindhoven
t: 06 – 423 94 894
e: hjvdpoel@gmail.com

Voeg je koptekst hier toe